Blogger Wordpress Gadgets

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Βενιζέλος «Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε»


Ειδησεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Βενιζέλος «Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε»

Σε ρυθμούς προεκλογικής πόλωσης κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Αντώνη Σαμαρά αλλά και στα κόμματα της αριστεράς ενώ παρουσίασε και τις 5 προτάσεις του που θα «καταπραΰνουν» τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου.

Βενιζέλος «Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε»
Αναλυτικά, επισήμανε ότι υπάρχουν οι συνθήκες προκειμένου «Να διεκδικήσουμε επέκταση προγράμματος έως την 31 Δεκεμβρίου 2015 από τέλος του 2014. Να αξιοποιήσουμε την μεγάλη επιτυχία του PSI . Να περιοριστούν οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης τραπεζων. Ενδεχομένως να χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις τράπεζες και ίσως από εκεί να έχουμε ακόμα ένα τράτο. Έχω στείλει επιστολή σε Μπαρόζο με συγκεκριμένες εκκρεμότητες.

Το ΕΣΠΑ, η τράπεζα επενδύσεων και οι αποκρατικοποιήσεις θα μας βοηθήσουν να αναχαιτίσουμε την ύφεση.  Απόλυτη καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Δίχτυ προστασίας για να μην νιώθει κανείς εγκαταλελειμμένος . Λογαριασμός αντιστήριξης. Να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό επίπεδο διαβίωσης».

Παράλληλα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «ζητά νίκη στις εκλογές προκειμένου να έχουμε τον καθοριστικό λόγο στις εξελίξεις για να πετύχουμε συσπείρωση των δυνάμεων υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, ενώ εξήγησε ότι «Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου προς την έξοδο από την κρίση που ξεπερνά τα 2/3 συνολικής απόστασης».

«Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε»

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβασε τους τόνους όταν αναφέρθηκε στην ΝΔ ενώ από την κριτική δεν ξέφυγε ούτε η αριστερά.

Ειδικότερα, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σαμαρά επισήμανε ότι «Η πρόταση του Σαμαρά είναι ούτε λίγο ούτε πολύ να είναι πρωθυπουργός με αυτοδυναμία, παντοδυναμία χωρίς όρους η λύση του είναι ΝΔ μόνη χωρίς συμμαχίες και χωρίς επίγνωση των καταστάσεων και των κινδύνων».

Συμπλήρωσε ότι «ο κ. Σαμαράς κρύφτηκε πίσω από εμένα όταν μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για να εκπροσωπήσω την χωρά» πρόσθεσε ότι : «Η ΝΔ λέει «έχω μεγάλο κατάλογο ισοδύναμων μέτρων 18 δις ευρώ» και όταν αναζητήσαμε 325 εκατ. και διαπραγματευόταν ο Σαμαράς κρυμμένος πίσω από εμένα είπε οι προσλήψεις από 1/5 να γίνουν 1/10 και να αυξηθεί η φορολογία τυχερά παιχνίδια. Το όφελος από τα μέτρα ήταν τζίφος και η ΝΔ δεν παρουσίασε άλλη πρόταση».

Τέλος για τα κόμματα της αριστεράς είπε ότι οι προτάσεις τους είναι «πολιτικός συνδικαλισμός. Κόμματα με τυφλές απόψεις με δημαγωγία και αδιέξοδα. Δυνάμεις αντιευρωπαϊκές και δήθεν ευρωπαϊκές».
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό  στη σελίδα του Newsbomb.gr.
Πηγή: Newsbomb.gr

Ο Σαμαράς πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός στις ομιλίες και δηλώσεις του, καθώς ο Βενιζέλος έχει περάσει στην αντεπίθεση, με πολλούς υποστηρικτές. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της GPO, η παράταξη του Σαμαρά μπορεί να προηγείται ελάχιστα έναντι αυτής του Βενιζέλου (η οποία συνεχώς κερδίζει έδαφος έναντι της ΝΔ μετά την εκλογή του τελευταίου ως προέδρου), όμως ο Βενιζέλος υποστηρίζεται από περισσότερους ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός στην παρούσα φάση. Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Σαμαράς άλλαξε τη στάση του απέναντι στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός της παράταξης με τους περισσότερους ψήφους, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Με τις άστοχες τοποθετήσεις του, ο κ. Σαμαράς χάνει συνεχώς ψηφοφόρους το τελευταίο διάστημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews