Blogger Wordpress Gadgets

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το ελληνικό clasico


Το ελληνικό ντέρμπι αρχίζει (19:30, NS1) και όλη η Ελλάδα το παρακολουθεί. Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεσπόζει σήμερα και μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για το clasico στο gazzetta.gr!
Στις 19:30 όλα τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα στις τηλεοράσεις, οι καφετέριες θα είναι γεμάτες και άπαντες θα παρακολουθούν το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα σεΠαναθηναϊκό και Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.
Ένα ντέρμπι που δεν είναι τόσο βαθμολογικό όσο γοήτρου καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν 16 βαθμοί. Οι πράσινοι μετά την κούραση του ταξιδιού στοΛονδίνο θέλουν να επικρατήσουν τωνΠειραιωτών δείχνοντας πως η βαθμολογική διαφορά είναι πλασματική, ενώ από την άλλη οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δείξουν ποιος είναι και φέτος το αφεντικό. Επίσης, έχουν ως στόχο το αήττητο πρωτάθλημα!
Δίλημμα για τον φορ
Στα αγωνιστικά, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει καταστρώσει τα πλάνα του και αναμένεται να ξεκινήσει με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους ΛουκάΒύντρα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, αν και διεκδικεί τη θέση του μικρού ο Σέμα Βελάσκες. Δεξί μπακ θα είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και αριστερό ο Νίκος Σπυρόπουλος.
Ο Πάπε Σο με τον Βίκτορ Βιτόλο θα αποτελέσουν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους θα είναι οιΧοσέ ΖέκαΙμπραϊμ Σισοκό και Χάρης Μαυρίας με τον Χοσέ Τοτσέ ή τον Αντώνη Πετρόπουλοστην κορυφή.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από τους: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Τοτσέ και Μπαρμπαρούσης.
Σκέψεις για δύο θέσεις
Από την άλλη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει δύο διλήμματα για την αρχική ενδεκάδα και είναι στην κορυφή της επίθεσης και στη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκινήσει με τον Ρόι Κάρολκάτω από την εστία και η τετράδα των αμυντικών θα αποτελείται από τους Χοσέ ΧολέμπαςΒασίληΤοροσίδηΚώστα Μανωλά και Πάμπλο Κοντρέρας. Στη μεσαία γραμμή πιθανότατα θα είναι οιΓιάννης Μανιάτης και Φρανσουά Μοντέστο σε ανασταλτικό ρόλο.
Μπροστά τους θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα και στην επίθεση ο Τζαμέλ Αμπντούν θα είναι στο ένα άκρο, ο Νταβίντ Φουστέρ ή ο Πάολο Μασάντο στο άλλο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ ή ο ΚώσταςΜήτρογλου στην κορυφή.
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάντο και Κοντρέρας.
Η πώρωση από τους... έξω!
Όλοι θέλουν τη νίκη στο ντέρμπι και όλοι οι παράγοντες βοηθούν για να έρθει αυτή. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Γιάννης Αλαφούζος θα βρεθεί σήμερα το πρωί στις αθλητικές εγκαταστάσεις τηςΠαιανίας για να τονώσει την ψυχολογία των παικτών, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι. Ο πρόεδρος τηςΠΑΕ Παναθηναϊκός θα στηρίξει από κοντά τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τους παίκτες ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.
Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εμψυχώνουν καθημερινά τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού την Παρασκευή έδωσε το παρών στην προπόνηση τουΟλυμπιακού αντιπροσωπεία της Θύρας 7 και μίλησε στους ποδοσφαιριστές και έστειλε με αυτόν τον τρόπο τα μηνύματά της. Μάλιστα ενδέχεται να υπάρχει σήμερα και συνοδεία της αποστολής από κόσμο στον δρόμο για την Καλογρέζα, μέχρι ενός σημείου βέβαια!
Ο άρχοντας του αγώνα
Σίγουρα πολλά φώτα θα στραφούν πάνω και στον διαιτητή του ντέρμπι, Σταύρο Μάνταλο. Ο ρέφερι από το σύνδεσμο Αθηνών δεν έχει σφυρίξει ποτέ το ελληνικό clasico και στην καριέρα του έχει διευθύνει δύο αγώνες του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να έχουν απολογισμό μία νίκη και μια ισοπαλία και άλλους δύο του Ολυμπιακού με τους ερυθρόλευκους να μετρούν μία νίκη και μία ισοπαλία.
Ο Σταύρος Μάνταλος διακρίνεται για την ευκολία που δείχνει κάρτες καθώς σε δύο σεζόν στη SuperLeague έχει σφυρίξει μέχρι σήμερα 16 παιχνίδια και κατάφερε να δείξει την κίτρινη κάρτα 69 φορές και την κόκκινη άλλες 6! Οσον αφορά το Κύπελλο έχει διαιτητεύσει 4 αγώνας βγάζοντας την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του 14 φορές και την κόκκινη μία! Στην καριέρα του σε 20 ματς, κιτρίνισε 83 παίκτες και κοκκίνισε 7!
Ισορροπία στην προϊστορία...
Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει για 54η φορά στην ιστορία των δύο ομάδων τον Ολυμπιακό και καμία ομάδα δεν είναι... μπροστά στις νίκες. Σε 53 αγώνες, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν από 15 νίκες ο καθένας και έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 23 φορές.
Πηγή: gazzetta.g
r

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews